Bitcoin-prisen treffer $ 51K når det amerikanske senatet passerer $ 1,9 billioner stimulans

Bitcoin når $ 51.000 i det amerikanske senatet greenlights $ 1.400 „stimmy“ sjekker for amerikanere.

Prisen på Bitcoin ( BTC ) nådde over $ 51.000 den 7. mars etter at det amerikanske senatet passerte den forventede stimulusregningen på $ 1,9 billioner, som er omtrent to ganger større enn markedsverdien til BTC.

USAs president Joe Biden sa at senatets godkjennelse viser store fremskritt i å levere en „sårt tiltrengt“ stimulansregning til amerikanerne. Han sa :

“I dag kan jeg si at vi har tatt et gigantisk skritt til for å oppfylle det løftet, at hjelpen er på vei. Det var ikke alltid pent, men det var så sårt tiltrengt, trengte. “

Hvorfor er stimulansen bullish for Bitcoin-prisen?

Når en stimulusregning blir vedtatt, slapper den umiddelbart av de økonomiske forholdene i USA. Det siste året har vist at effekten av slike tiltak øker investorenes appetitt for risikovillige eiendeler, inkludert aksjer og kryptovalutaer.

I april 2020, da den første stimulusregningen ble vedtatt, falt den sammen med en massiv oksekjøring i både det amerikanske aksjemarkedet og kryptovalutamarkedet.

Naturligvis forventer investorer at den andre stimulanspakken vil ha en lignende effekt på prisen på Bitcoin på kort sikt.

Peter Brandt, en langvarig handelsmann, sa at devalueringen av kjøpekraften til den amerikanske dollaren bare har startet.

Kombinasjonen av en devaluerende dollar og den nye stimuleringspakken vil trolig føre til at markedssentimentet rundt Bitcoin forbedres. Brandt skrev :

“Devalueringen av kjøpekraften til den amerikanske dollar $ DX_F har bare så vidt begynt. Dette er grunnen til at Bitcoin $ BTC, eiendom, amerikanske aksjer og råvarer vil fortsette å utvikle seg høyere når de uttrykkes i $ USD fiat. „

Hvis det amerikanske aksjemarkedet begynner å komme seg etter en ukes lang tilbaketrekning , kan det ytterligere katalysere Bitcoin gitt at aksjer og kryptokurver falt i takt under den siste korreksjonen.

Kinesiske selskaper følger MicroStrategys strategi?

På toppen av det forbedrede makromiljøet for Bitcoin, har det første kinesiske børsnoterte selskapet Meitu offisielt kjøpt $ 40 millioner dollar i Bitcoin og Ethereum. Selskapet uttalte:

„Konsernet har kjøpt 15.000 enheter Ether og 379.1214267 enheter Bitcoin (BTC), begge kryptovalutaer, i åpne markedstransaksjoner til en samlet vederlag på henholdsvis henholdsvis 22,1 millioner dollar og 17,9 millioner dollar 5. mars 2021.“

“Det første kinesiske børsnoterte selskapet som kjøpte en stor mengde Bitcoin dukket opp,” kommenterte en populær kinesisk journalist med navnet Wu Blockchain 7. mars. “
Fotoretusjeringsprogramvareselskapet Meitu kunngjorde at det ville kjøpe Bitcoin og Ethereum for 40 mln $. Men grunnleggeren ble kritisert for å utstede flere ICO-er i 2017. ” Han la til:

“Meitu sa at krypto har nok rom for verdsettelse, det kan diversifisere risikoen for å ha kontanter i fondforvaltningen. Påvirket av dette kan det være flere kinesiske selskaper som kjøper Bitcoin for å øke aksjekursene, men de kan også bli utestengt av den kinesiske regjeringen. ”
Hvis en ny trend dukker opp der offentlige selskaper i Asia begynner å kjøpe Bitcoin, kan det føre til en tilstrømning av ny kapital til Bitcoin-børsen.

Selv om det er lite sannsynlig at mange børsnoterte selskaper i Kina vil kunngjøre Bitcoin-kjøp på grunn av det usikre reguleringsmiljøet, kan land som Japan og Sør-Korea se en lignende trend de neste månedene.