Brann bryter ut på grunn av en Bitcoin-gruvedrift i Russland

En gruvedrift med kryptovaluta har fått brann til å bryte ut i en leilighet i St. Petersburg i Russland, som skadet en 35 år gammel eier av riggen. Pressetjenestene til Nøddepartementet fortalte lokale medier at årsaken til brannen var fordi eieren ikke installerte et kjølesystem for kryptoutstyret.

Gruveoperatøren som drev riggen fra leiligheten med syv soverom, ble innlagt på sykehus med brannskader på hender, rygg og nakke

Ifølge rapporten slukket fire brannbiler, 16 brannmenn og 40 minutters arbeid brannen forårsaket av gruveutstyret.

Dette ville ikke være den første slike hendelsen i Russland der kryptodriftbruk har forårsaket en brann. For snart et år siden tok en gruvegård i en privat bilgarasje i Vologda fyr og brente ned alt gruveutstyret. Tidligere i 2019 eksploderte en Bitcoin gruvedrift i flammer, som satte åtte andre leiligheter i nærheten i Artem, nær Vladivostok, Russland.

På det tidspunktet mistenkte myndighetene at gruvearbeidere hadde utnyttet strømforsyninger til boligblokker for å skaffe gratis strøm, som overoppheter elektriske kretser som forårsaker store branner

En slik slags ulovlig gruvedrift i Russland går helt tilbake til 2018. På den tiden kom det rapporter om hvordan russiske sikkerhetsoffiserer arresterte flere forskere som angivelig prøvde å bruke en av Russlands mektigste superdatamaskiner til å utvinne Bitcoin, som befant seg i Federal Nuclear. Center, i Sarov, i det vestlige Russland.