Zakelijke Crypto Reserve Status: Software Firm Snappa Swaps 40% Cash Reserves voor Bitcoin

Op maandag onthulde het Canadese grafische softwarebedrijf Snappa dat het bitcoin in bezit had als reserve. Snappa volgt de firma’s Microstrategy en de Canadese restaurantketen Tahini’s door te besluiten om kasreserves om te zetten in de schaarse crypto-activa.

Het in Ottawa gevestigde grafische softwarebedrijf Snappa heeft zich aangesloten bij de trend van bedrijven die kasreserves omzetten in bitcoin (BTC). Het bedrijf onthulde zijn besluit op maandag 24 augustus, toen de medeoprichter van het bedrijf, Christopher Gimmer, een blogpost over de verhuizing schreef.

Bovendien sprak Gimmer ook met de journalist, Zack Voell, in een privégesprek en hij gaf aan dat Snappa „40% van onze kasreserves“ toekende aan de crypto-activa. In de blogpost getiteld „Why We’re Holding Bitcoin as a Reserve Asset“ legt Gimmer uit waarom het bedrijf zijn beslissing heeft genomen.

„Bespaar je liever geld in een valuta waarvan het aanbod elk jaar opblaast? Of spaart u liever in een valuta waarvan het aanbod programmatisch vastligt?“ Gimmer vroeg in de openingsverklaring van de aankondiging.

Het bedrijf realiseerde zich dat dit een belangrijke overweging was toen de bank van het bedrijf „de rente op onze ‚hoogrentende‘ spaarrekening eerder dit jaar tot 0,45% verlaagde“.

Gimmer verklaarde verder:

Dit betekent dat de koopkracht van onze Canadese en Amerikaanse dollars daadwerkelijk afneemt na correctie voor de inflatie. Gelukkig denk ik dat we nu een veel betere spaartechnologie tot onze beschikking hebben. Die technologie is Bitcoin.

De medeoprichter van Snappa onderstreept een aantal redenen waarom het bedrijf heeft besloten om bitcoin in de reserves van het bedrijf op te nemen. Een groot deel van de redenering was te wijten aan de wereldwijde economische onzekerheid, de devaluatie van het fiat en de digitale schaarste van Bitcoin.

Gimmer noemde ook de controversiële stock-to-flow (S2F) theorie in de aankondiging en gelooft dat omdat Bitcoin System transparant is, „we Bitcoin’s S2F daadwerkelijk met 100% zekerheid kunnen meten op elk punt in het verleden en op elk punt in de toekomst“.

Gimmer zei dat „veel mensen“ geloven dat kwantitatieve versoepeling (QE) en de manipulatie van schulden door de overheid zal leiden tot „inflatie van de activaprijzen en een groeiende welvaartskloof“. De medeoprichter van Snappa denkt dat deze trend van geldcreatie en de devaluatie van fiatvaluta’s zich zal voortzetten.

De blogpost van Gimmer besprak ook de aankoop van 21.454 BTC voor $250 miljoen van de miljarden-dollarfirma Microstrategy. De Microstrategie zei ook toen het reserves verplaatste dat de holdingsbitcoin (BTC) veel superieur was aan holdingsdollars.

„Nadat ik het onderzoek zelf heb overgoten, geloof ik dat massale hoeveelheden kwantitatieve versoepeling in combinatie met fiscale stimulering zullen blijven resulteren in valutadeficiëntie“, besloot Gimmer. „Bovendien verwacht ik dat de regeringen meer van hetzelfde zullen blijven doen in hun pogingen om de natuurlijke deflatiedruk van de technologie te bestrijden.“

De medeoprichter van Snappa voegde eraan toe:

Om dit risico af te dekken, hebben we ervoor gekozen om Bitcoin als een primaire reserve op onze balans te zetten.